Thursday, 23 February 2012

sarah own

mg dok thu aku amik gmbr mg .. tpy dkpe ar mg nk maros pon .. aku nok keping hok nim .. COMEY !
pic dye .. walaupom ramai yg kate kat kau .. aku x kesah .. bgy aku rpe x penting .. ape yg penting  ATYMU MILIKKU ..
dulu op mesra jer aku ngn mg ..... aku tunggu jawapan dary mg tpy mg payoh nk time aku ... aku thu aku dok macam mg nk ... aku LOW profile ... dkpe aku redow ... mase mule2 kite knl op , mg add aku confem ... aku ejas mg sbb mase tuh aku nk lupe ayien...haha ..tpy op setiap kali aku kol mg mesty mg mapuh aku ngn ayien op ... ayat hop bese mg gune SYUMBAX  ... (kene opmo aku d mg )  aku sayang mg ... mungkin aku ngn mg sekadar bestie je ... aku dok kesoh .. tapy kebelakangan niw mg semakin sombong , semakin ary semakin lain ..SAHABAT UNTUK SELAMANYeP <3 

Tuesday, 21 February 2012

PERGINYA SEORANG INSAN bername ayoh

 pok .. i miss u , miss u a lot .. aim dok kuat tanpe pok ... aim lemoh ...
aim rindu pok sangat2 .. pok ? aim doakan pok tenang kat sane ey ... aim boleyh terime ketentuan ilahi ... aim kan kuat ? aim janji ngn pok yang aim akan jage mok , kakok , abang , alif molek2 . aim nk buktikan kat pok yang aim boleyh untuk bentuk keluarge ni , p0k jgn risau neh .. aim sayang pok .... pok adalah idola aim .. pok seorang yang kuat bekerja , dok malas .. aim nk jadi mcm pok ....pok ? pok syg aim dk ? pok rindu aim dok ? aim rindu ngt2 kat pok .... pok ?? u ONE in mili0n ... semoga roh pok dicucuri rahmat .. amin YA rabbal alamin ... AL-FATIHAH :')

Monday, 20 February 2012

kEkasih yg tak d ANGGAp :)

Aku mentari tapi tak menghangatkanmu
Aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
Aku sang bulan tak menerangi malammu
Akulah bintang yg hilang ditelan kegelapan

Selalu itu yg kau ucapkan padaku
reff:
Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Aku sang bulan tak menerangi malammu
Aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
repeat reff
Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah
                                                            begitu peritnye melihat kebahagiaan insan yg diaNggap                                                                                                                        

kehilangan ... MUngKIN :(

Mungkin selama nih, apa yg aku nak sangat, aku dah dapat sekarang...tapi, pada masa yg sama, aku dah xnak...sebab aku pon xtau apa yg aku nak...aku nak...tapi pada masa yg sama, aku xnak...


tapi kadang2, bila aku suarakan apa yg aku nak, sebenarnya x semestinya aku nak...hanya yg memahami sahaja yg akan paham apa yg aku nak...


so...xper,la...apa yg penting, hanya kita sahaja yg mampu menjaga hati diri sendiri...xder org lain...so...let it be...

Sunday, 19 February 2012

ya ALLAH ya TUHANku :)

Ya Allah,
Andai masanya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai, Agar aku dapat menjaga diri.


Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya,
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya,
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.


Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.

Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.


Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.

Amiin..

Saturday, 18 February 2012

adek .. rindu mg :(

tasya blackapple
nim adk aku ...... adk bwu :D , dye nim umo 13 taon , stay kat rusila ...
aku gelarkan dye AMOi sbb HqHq Mate dye SIPIT Tuek ..... ye ade dos
4we .. mg jgn try2 nk ejas ye arw ... aku puk owr ... adk ku cyg mg ....
dye nim jenis sporting .... ku suke ngn perangai ye ... p se je wat ku jeles ye ngn 4we ye sweet
ngt mcm gule ... haha ..JELES ku DEk . setiap kli on9 klu ade ye memang aku akn buke blog ye
haha ...suke sorang ... PADAMDOSla .. <3 .. ku arap ubungan dek banG kite KEKAl pah bile2
neh .... ku sayam mg dek .... mek AMoy <3

Wednesday, 15 February 2012

seribu KAli sayang :D


Berdosakah diri ku terpaksa melepaskan

Cintamu yang serapuh dahan nan kering usang
Yang akhirnya kan patah terhempas gemeretap
Oh sungguh memilukan tak dapat ku bayangkan

Seribu kali sayang sangkaku kan ke mati

Cerita kasih kita rupanya seketika
Setelah merelakan setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji tergamak kau mungkiri

Apakah sebenar yang terjadi

Hingga kau bersikap demikian
Sedangkan kau sesungguhnya percaya
Kasih ku tak berbelah bagi

Aduhai tak sanggup ku kenangkan

Semua telah nyata cintamu gurauan
Datang dan hilang semau hati mu
Itulah falsafah oh pegangan cinta mu

Namun harus kau ingat hati yang manakah

Selama nya kan sabar

Apakah sebenar yang terjadi

Hingga kau bersikap demikian
Sedangkan kau sesungguhnya percaya
Kasih ku tak berbelah bagi

Aduhai tak sanggup ku kenangkan

Semua telah nyata cintamu gurauan
Datang dan hilang semau hati mu
Itulah falsafah oh pegangan cinta mu

Seribu kali sayang sangkaku kan ke mati

Cerita kasih kita rupanya seketika
Setelah merelakan setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji tergamak kau mungkiri
Segugus janji-janji tergamak kau mungkiri

Tuesday, 14 February 2012


hye u all...
setelah onak duri yg berlaku dlm idup aku .. sinim aku nk cite sedikit sebanyak ..
ary im entah pape perasaan SEDIH menyulubungi aku , terharu dan pilu ..
aku mengakui aku seorang yg lemah dalam menghadapi ranjau kehidupan . :( ..
YA ALLAH YA TUHANku kuatkan lah semangat ku untuk menghadapi hari2 seterusnya dalam idup nim ...
semoGA hari yg berlalu penuh dengan warna warni <3 ilysm ,,