Saturday, 20 October 2012

awk ttp dlm ingatan sy :)

ingt gmb0 nim ? gmb0 last antare aku nge mung lonjong :*
aku sayam munk tapi munk dok sayam aku . . . aku rindu munk walaup0n antare aku nge munk tad0p mende d0h tapi aku ngaku yg aku taleyh lupe munk ! tadpe arh aku d0a munk bahagie dengan pilihan aty munk . thanks f0r everything intan Yuhanies binti m0hd </3

Monday, 3 September 2012

adik kesayangan :D

siti najwa aqilla binti azhar .. satu satunya adik ambe :D
adik ? sayam adik .... hehe ... kat seta0n lebih dh aim amik najwa sebagai adik op... adik seorang yang manje .. suke pendam kalu ade masaloh takmoe kongsi nge org .... sayam adik sebab sekarang aim ade adik sorang je .. bace entry atas satu2 nye adek ... haha .. adik ? aku doa mung bahagia nge pkwe mung neh .... mung jage diri molek ow ... aku ambuh ilang adek macm mung ey ...
thanks ar amik berat pasal aku walaupun kite jarang contact tapi aku tk penoh lupe mung dek eh ....
 dh dkpe ar dok au nok tulis nape agy... sory curi gmbr mg sekeping dek eh ... comel ngt ekpum .... haha ... sayam mung dek .... kbyee ..

JANGAN AMIK YE DARY AKU ... adek kesayangAn aku :* , alu MUNG AMBIK AKU BUNUH MUNG ,,, HAHA

Sunday, 19 August 2012

rayeee :')

mummy2.. il0vey0u :D (kekasih aty )
                                                      tema raye kite colour itam .. tema awk ?
bergambar bersame mummy kesayangan ... il0vey0u.. bukan senang dia nk bergambar ngn mummy .....walaupun x semeriah dulu tapi kami bersyukur masih lagi boleh rayee bersame2 .. :)
alif buat mulut gtuh sebab style kot.. haha
*selamat ary rayee aidilfitri :)
rayee ke 3 4 5 nok raye ngn capital i sayee .. haha
dap ar, nok amik gmbr same ... nop upload , nok wat masuk dlm fb , nok wat depakk ...
aumaum ... rindu mg sayang ... IMY ;')
mg bzy , n aku tahu tapi takpe asl mg dok curang sudoh ... aku caye mg ,...
sayang2 31/08/2012 nim cukup sebulan kite .. kite rai neh ... ulangtahun bersame kite...
biey arap kite kekal bersame neh ... kite jage rase cinta kite lekloq ey ...
alu ade poblem kite settle molek neh ... takdok istilah PUTUS/BREAK dlm hubungan kite ...
aku belaj0r lebih setia , aku belaj0r lebih menghargai dan aku belajor lebih menyayangi diri mu ...
sayang ! :* muahh stepek ... :)

<intan yuhanies binti m0hd owner>


Thursday, 16 August 2012

raye bakal menjelang ....... :")

muahh setepek :* muke tak wape nk ceria :")
 ary nim 2 ary agy nok raye tapy kemeriahan lansung tak dirasai ...... dok semangat nok raye ... tambahan plop tahun nim raye tanpe due insan penting dlm idup .. :( , APE2 pun kene teruskan gok .. sapa bile nok gnim .... yang pergy tuh biarlah pergi ,... redor ! pasrah ngn takdir ..
kite semua kembali pada yang maha esa gop antara lambat ngn cepat jerp..... serius aku cakap aku rindu giler kat ARWAH ayah aku .... pok ? miss u :")

-> ALLAHYARHAM MD AFANDI BIN PUTEH ...... (29/4/51-08/12/11)

INTAN YUHANIES BINTI MOHD thanks hadir dlm idup sy , gnty tempat AYIEN dlm aty sy .. merawat kelukaan aty sy ,,, thanks sayang .. kehadiran mu mengubah idupku .... ku berjnji kasih syg ku hanya untuk mu sorang je.. tkkan berpaling pade yg lain .. PROMISE SAYANG ,,,
ARWAH AYien sy doakan awak tenang kat sane .,... sy tkkan lupekan kisah kite , ape yg pernah kite lalui bersame ,.,. NEVER FORGET ............ :') ... awk ? jangan risau , setiap yang sy doa sy akan sedekahkan untuk awk ...

-> ALLAHYARHAMAH SHARIFAH AZRINA NATASYA BT SYED AL KHADIR (22/2/95-06/07/2012)

> AIM SAYANG INTAN ... 31/07/2012 FOREVER NEVER ENDS :D

Friday, 10 August 2012

perjalanan hidup gane2 kene teruskan jugok kan ... :')

buah aty pengarang jantung sy ,,,,,,, il0vey0u :))
ary nim aku nk citer ket .... lepas lame dok update blog meh nok story ket .....

31/07/2012 - INTAN YUHANIES BT MOHD .. hari nim tarikh bermakne sy ngn awk ... awk jady milik sy sekarang ... milik mutlak ... :) syg sy , cinte sy hanya untuk awk skrg .... bahagia dengan mu syg ... mu comel .... hari2 aku jupe mu dok puah tgk muke mu ... iloVEy0u lonjong :*
                                                                          

08/082012 - cukup 8 bulan ayah tinggalkan aku ... tapi takpe , aku kuat ................ aku boleh jge mok ............. aku boleh teruskan hidup aku .......... INSYAALLAH ... rindu ke pok ... nok2 dekat nok raye ..... sedeyh bile tengop org lain ade ayh p aim ? hmmm.... :') hidup kene teruskan gok gane2 pun .....

07/08/2012 - sharifah nur azrina natasya bt syed al khadir .. sebulan doh awk tinggal saye ... awk ? saye rindu awk ... sy syg awk ..... awk ? sy doakan awk tenang kat sane ...
jangan lupekan sy ... sy selalu ingt awk dan sy takkan lupekan awk sapa bile2 ...... miss you ayien :')

04/08/2012 - ezza maysarah .... awk bukan lagy milik saye ..... saye akui sy egoo .. tapy sy taleh nk tipu perasaan sy ... sy cume boleh anggap awk mcm bff sy je... xlebih ... saye sayang awk mcm seorang abg sygkan adek .... awk ? paham sy ..... saye cube anggap awk lebih drypade tuh tapy taleyh ... MAAF ! :")

Saturday, 2 June 2012

ezza maysarah (cAPITAL s punyee)

dalam kenangan ... bff walaupun hanye sementara

awk ? kisah kite dh berakhir .. masing2 da buat haluan hidup masing2 ... saya doakan awk bahagia dengan capital S awk ... buat yang terbaik untuk hidup awk .. sori tak mampu jadi yg terbaik untuk awk ,,,, setakat bff je :D
saye harap awk sihat selalu ... doh2 la toreh2 tangan tuh .. sy sayang awk ! doh2 wat mnde bukan2...
thanks ar penoh hadir dlmn idup sy ... thanks penoh beri kebahagiaan kat sy walaupun kejap ....
thanks penoh mengalirkan airmate kerna sy .... sy hargai .... thanks for everything u do for me ... i respect u :)

= jangan amik capital S punyee= 

Friday, 1 June 2012

teman tapi mesra

1 sekolah 1 nasib 1 kepale 1 malaysia .. haha

tengop yang sebelah aku tu , haaa tu la dye liza name ye... ye nim pelik ket tapi best kawan ngn ye .. ye manje ,  suke ngajuk ... haha padamdosla ... tapi mase nim myra tukang amik gmbr aku tak perasan pun ... mase mne ye amik gmbr .. haha , nk wat wuane .. org ralik ngt mcj or ... yang nim gmbr sebelum aku g dinum ... first time aku amik gmbr ngn ye tuh ... kau ade ? haha .. berat nanang manusia op ... aku jenis malu ekpom mane wahi gmbr tpy dkpe r wat kenangan mane tahu aku maty esok luse .... ke wuane ? itam belegam aku op ? sex wahi main panas gne ngt ... kah3 , jemur bajek mcm mat saleh ... dh dkpe r .. hok tuh jer nk kbo .. aku sayang ye .. jangan amik ye dry aku tahu .. aku pukul mg or ... <3 chenta liza <3 

semakin dilupakan :'(

owg sekarang seme sombong kam .... yang selame nim kacip ngn aku pun sekarang jauhkan diri .. ape saloh aku hah? ke takmoe kawan dh ngn aku ? hrm .. oke aku faham ...
aku takkan gnggu kebahagiaan korang tapy aku mohon satu jer kalu korang dengor berite kematian aku , jangan menangis sebaliknya x payah pedulikan .. biarla aku ngn care aku ... nobody care ! dh dkpe ar .. thanks ar sape sombong ngn aku . congrats , :) takpe ar xdop mood nok tulis panjang2 . semoga korang hepy ngn idup korang ... enjoy it ... :D

Friday, 27 April 2012

pemergian ku bukan seketika

dye yang aku syg .. aku nk kenal lebih rapat ngn dye .. tappy aku malu dengan perasaan aku ..... tapi tdpe maybe i'm not poerfect for you .. EYKA HUSNA
setiap yang idup pasty akan maty kan ? cume lambat dengan cepat jerp kam2 .... tik tik tik sekejap jer waktu berlalu ... 02.05.12 nanty aku dh tkde kat terengganu , :( .. aku terpakse pergy ... maafkan aku HUSNA , TASYA , SARAH . MELOVEYOU . aku bahgia kenal dengan mg seme .... aku nok mitok maaf bnyok2 alu aku uat saloh kat mg seme .... ary nim last aku link blog , buke fb .. lepas nim mungkin aku dh xgune lagy fon ... i hope u always hepii wif u bf ..
Tasya koho sombong lenim .... dok mcm dulu ... hurm ....... tapy dkpe ar aku tak kesah .. hope u epy wif u life sudah .... :D
dkpe ar takdok mood nok tulis bnyop2 .. apeape pung mengenali mu membawa seribu mkne buat ku ... bubye . :-(

Friday, 13 April 2012

meLOveYOU

diri ku termenung mengenangkan dirimu .. <3


frends forever .. never break watever happen <3

aku kate dkyoh amik .. mg amik gop .. degil sungguh ... :P
haha ... aku ade kawan segile kepale aku , ary nim bwu aku jupe .. metas dok patut org .... wakaka .. kami ary nim ibarat terbakar kene jemur kat smtt ... ayoiii ... hangus2 .. balek2 demam teruh aku , adoiyy ... semangat lajok jady gnim plok .. wakaka ...  ape2 pun detik2 nim aku takkan lupe sepanjang idup aku .... itu janjy aku ... MELOVEYOU EDA , IRAEH ... :)

Sunday, 8 April 2012

sedkit sebanyok tentang aku ! L:)

heppy family ....

assalamualaikum semua ... lame dok edit blog , maklum ar bzy lenim on9 pun kadang2 jer ... sibuk urus mende lain ... nok citer pasal family sikit , hee :) aku nim adee tujuh adek beradek ... aku anok yang ke tujuh ... haha .. 3 abang n 3 kakok ... bijop dok ... sorang abang ipor , sorang anok sedare ... heee ....
bosan yang teramat la .. puas x au nok wat nape .. aishhh ... ...
nok knl aku dok ? alu nk knl aku gane2 bce instruction bwh ..

<3 just callMe aim
<3 umo aku 17 setengoh tahon .. :)
<3 bekas skoloh kat KOMSTAR :D
<3 dok wahi sombong cume pemalu jer sikit ..
<3 suke ngayat dengan moto .... minyok ibarat isi mcm air :)
<3 dok pelik tapy sedikit aneh dry yang lain .. xsuke yang sombong ...
hate until die !
<3 i lebiuuuuuuuuu my sweetfamily ...

Tuesday, 3 April 2012

kawan VS cinta


Mengenali seseorg itu kadangkala membuat kita ketawa , 
mengenali seseorg juga kadangkala membuatkan kita mengalirkan air mata , sesungguhnya mengenali seseorg itu mampu memberi kita sejuta rasa , marah , sedih , merana , gembira , sayang & rindu , 
namun , mengenali seseorang itu sebenarnya ANUGERAH YANG BERHARGA , biarpun hadirnya hanya seketika & meninggalkan luka , 
BERSYUKURLAH dgn kehadirannya kerana dgnnya kita belajar erti MENGHARGAI KASIH SAYANG ♥

KAWAN hok buleyh jady kawan ade tige JE .. PERTAME kawan hok selalu disamping KITE , KAWAN HOK BERKAWAN ATS DASAR KAWAN , KAWAN HOK DOK MEMANDANG KEKURANGAN KITE TAPY SEBALIKNYA ...

Jika ia sebuah cinta , ia tidak datang dengan kata-kata namun sentiasa menghampiri dengan hati . .
Jika ia sebuah cinta , ia tidak terucap dengan kata namun sentiasa hadir dengan sinar mata . .
Jika ia sebuah cinta , ia tidak hanya berjanji namun sentiasa mencuba memenangi . .
Jika ia sebuah cinta , ia tidak hadir kerana permintaan namun hadir kerana ketentuan . .
Jika ia sebuah cinta , ia tidak hadir dengan kekayaan dan kebendaan namun hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan ♥

teman ? hadirmu mengubah dunia ku , tanpa insan yg bernama teman siapa la aku .. hadirmu menceriakan hidup ku ... di saat ku terjatuh tangan kau hulurkan , di saat ku terbangun senyuman manis terukir di bibir mu .. sekali kau berkawan selamanya aku akan anggap mg kawan walaupun sekarang ramai KAWAN MAKAN KAWAN ...

aim_sahaje@blogsport.com
available here ! juz smile :)

Sunday, 1 April 2012

kerinduan datang menjelma ! :(

rindu datang tatkala malam menjelma ... :(

siapa sangke disebalik wajah ceria aku , tersirat beribu rahsia kesedihan  , dulu aku x seperti ini tapi sekarang kenangan lampau menghantui menbuat ku terpurut dalam di lema ... YA ALLAH , aku rindu ayoh , rindu sgt2 tapy aku kuad aku cube lawan , yelakan yang dah xde tu biarla dye pergy kite yg idup ni mesty teruskan hidup ... bab kate org putih life must going how anything happen .. parok sungguh ,,, haha .. tapy ade sorang kawan aku dye lebih kurang senasib ngn aku , dye xde mak ... setiap kali dye tulis artikel pasal mak dye , seribu kekesalan datang menyulubungi aku  , aku tahu dye terlalu rindukan mak dye tapy apakah daye , kita semua milik ALLAH antara lambat dengan cepat jer dye amik kite ...  liza ? aku ade , kite kene kuad untuk esok dan seterusnya , kite kene tunjuk kat dye kite boleh berdikari , BELAJAR ! SORI la AKU xleyh tengok mg sedeyh sebab ngn aku2 jadi sedeyh ... :(


pade arwah MD AFANDI BIN PUTEH , aim berdoa agar pok tenang kat sane .. setiap malam aim teringat kat pok .... aim sokmo ingt pok walau katne aim berade ... kadang2 aim jeles bile org lain tulis status tentang hebatnya ayh dye ... aim cemburu bkpe la aim dok dapat gtu .... aim tahu pok nok aim berjaye kan ? aim akan buktikan pok .... insyaALLAH ..  :)
aim tengok sekarang mok boleyh kuat tanpa pok , aim tengok family dok lupe pok , bile subuh je mok mesty terkejut , yelakan dulu rutin harian dye setiap subuh persiapkan urusan pok ....
pok last arw aim tulis status pasal pok .. aim harap pok tenang kat sane dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman . amin ya rabbal alamin ...

Saturday, 31 March 2012

menyesal ! :(

adik? maafkan aku sebab babitkan adk ...

adik nok mitok maaf  banyok awal dulu .. tkdok niat pom aku nk  kate gtu malam ke mg ... aku thu saloh aku ... silap aku ... aku tension malam dik ... takdok org sayang aku :( aku thu mg syg aku dik .. tapy aku kerah ! ego ... aku nk kbo ke mg dikk .. aku syg mg ,., syg giler babi ... aku xdop adik lain dos selain mg sekarang ,,, aku syg mg dek .... syg sgt2 ... adk ? aku perlu mg dlm idup aku ..... aku thu memang saloh aku mlm .. memang mg wase aty adik op? aku nk mitop maaf dik ....  aku nyesal kate gtu ke mg ... aku thu saloh aku :( ..

adik najwa ? aku mitok maaf ... aku tahu aku saloh ... aku nyesal .. jangan tinggalkan aku ! :(


i'm not mat rempit .. juz sempit

ni lah aku ... edit geg0r ! kerana gmbr nim jugok mok aku beleber 4 karun  ke aku ... wahaha

tengok gmbor atas er , last ar aku conget .. lain kali aku dok wat doh . nk jadi budok baik plop ... anok mok  kan  .. haha  ..    mok aku sayang aku patut r ye beleber ke aku .. ye takbuh aku jdi macam budok lain lior  .. aku dengor kate mok aku .. sebab ye kam kaseh aku ... haha .. mun dok aci jeles ..

aku nim buas ke ? mok aku dok cakak nok beleber doh ke aku tapy gtu ar telinge aku tuli bukan dengor er .. tapy dkpe ar aim janjy aim beruboh mok neh ... tapy amik mase ar sikit ... slowly dokleh laju2 .. dok jadi ekg ... sabor mok neh ... takdok keje gnim r jadi .. tido , lepak dan mkn (TLDM) haha .. mun ade?
ary nim penat sikit sebab g jumheboh dok ingt balik .. haha .. ish2 sapa ralek2 kediri , mayang bang pah mane ,, adoiyy ,,,
aku nok beruboh !! anybody caqn help me ? 

dakpe ar .. update pasal tu je .. mate dok larat doh nim .. ambe nk tido luw .. dok orok ekpom ....
bye2 .. ilysmf capital M <3

Wednesday, 28 March 2012

arghhh... tension :(


    CINTA itu boleh diumpamakan bagai makan SAMBAL BELACAN..Walau PEDAS hingga menitis AIR MATA Tapi MAHU dimakan juga.. memang sakit bile putus cinta kan ? sakit yang teramat .. tapi takpe org kate cinta mengajar kite erti setia , sakit ... arghh ari nim aku tension ngt2 , teringat zaman dulu2 . aku rindu saat tu .. YA ALLAH dis moment make me cry :(
i tired to journey my life without u FATHER  ! :'(
I cannot focus to my mind ... oh nooo ...
tapy tolong ar semakin ary semakin serabut ... aku dok tahu nape saloh aku , hine sangat ke aku ? argghhhh... anybody help me ? :(
abis mende ade depan mate aku serabut tengok .. dok tahu nape dok kene ngn diri aku ... aku lem0h ! aku dok rok nk hadapi idup nim ... aku dipinggirkan ... father aim dok kuat .... :( , tapy  dkpe r aim kan dah jnjy aim akan cube lebeyh kuat walaupon merangkak rangkak ... insyaALLAH dengan izin ALLAH s.w.t ...
susoh kan idup ni klu kite dok rancang mende nk jadi mase depan .. kan3? aishhh ... waaaaaaaa.. tlg ak ! :(

<3 ayien ? i miss u :(
<3 adek wawa ? i need u now :(
<3 mother ? i really2 to hug u :(
<3 keling ? i love u :(

Sunday, 25 March 2012

ayien .. need u :)

meski sakit aty ini kau tinggalkan tapy ku ikhlas untuk bertahan ... aku ingin engkau selalu hadir dan temani aku di setiap langkah ... ku ingin kau tahu ku selalu milik mu yang mencintai mu sepanjang hidupku ...
<3 sharifah nur aleesya qistina binti syed al khadir idrus <3
semalam kau datang padaku kisahkan dirimu ... kau kan pergy ku , tinggalkan ku dan semua mimpiku .. sedarkah diri mu ku tak sanggup idup tnpa mu .. akn ku lakukan apa yang kau mahu .. ku mohon padamu ... kau langit dan bumi ku ..jangan kau tanya ku ikhlas kah diri ku ... tanyakanlah aku .. kudrat ku untuk idup tanpamu .. dulu tanpa belaian mu .. dulu tanpa kaih sayang dary mu ...

i never give up <3

kaw kesayangan ku :D

rindu budak bucuk nim ... :D
teringat kat mg odoe ... maren mg xcdent .. sian kat mg ... aku  sayang mg .. lain kali mg bwk mtr molek neh sayang .. kam xcdent plop susoh aku ... mg dok nyaknye tgk aku mcm org dok betol betor dgr mg xcdent... betor jer dok lame pom ... heee ... :) .. ary nim 4 taon 28 ary hubungan kite ... aku rase aku dok paling tah lain dh .. mg ttp dihaty aku ngek ,., muohh :* ... aku senang ngn mg .. mg terime kekurangan diri aku , aku dok sngke jumpe ngn org macam mg ... aku bahagia ngn mg .. hehe .. esok aku g jge mg neh ... ary nim aku frust sket bub x cukup tido .... dok tenang aku dengor mg sakit ... gelisoh kali ...
APE POM TERJADY AKU TETAP SAYANG MG ! <3

<3  AYIEN EZAET  <3

Friday, 23 March 2012

kau ade? haha

mek potpet , mek zaa , mek mowntel , mek chubby ...dalam ramai  ramai niw aku paling kacip rapat ngn  mekza, DYE  nim besfrend aku ... walaupom dye kuat ngajok dan aku plop hop dok rety nk pujuk terpakse la aku buat derk je ... haha  .. aku xdop perasaan , mg tahu nde ? ye abis ngajuk baikla ... mcm xdop nape2 berlaku ... bijop dok ?
yang kedua aku kacip longgor ngn ye mek chubby . DYE nim open minds je .. kadang kale aku geram ngn ye sebab ye pp ye chubby .. aku suke kenak ye ... ngajim sokmo aku op .. :) .. arghh .. duli mnde aku .... do i care ? hehe ...aku suke kawan ngn ye sebab pale ye gile2 mcm pale aku ... haha .. kau ade ? dye nim suke koya sikit .. dlm fb wat status bnyok huruf seroh ke dye ... haha ... :P
yang ketiga aku kacip selow2 ngn ye mek mowntel .dye ni  besfrend aku mase form 3 agy .. aku knl ngn ye mase tuh r .. kami kacip biar pom kelas lain2 .. ye sokmo wat lawok odoe ye .. hak3 .. aku sedap kawan ngn ye sebab ye bukan jenis kawan makan kawan seaGY hepy god luck  :) .. ye nim dok care ke org  tapy kalu org cary pasal ngn ye , nahas ar org tuh ... eeeiii seram bunyi ow ... hak4 ...
yang ke 4 mek potpet dye nim kuat cakap .. orang senyap ye riuh rendah .. ade bakat jual sayur ngn ikan pasor owr ... haha ... pelaris .. mg tahu nde ? haha .. ye nim alim sikit .... tapy dry segy permikiran open je ... haha
siti najwa aqilla bt azhar .. my sis
adk ... aku rindu mg r ...mg indu aku dok dik erh ... aku syg mg dek ... mg jangan tinggal aku neh ... mg terpenting dlm idup aku .... i love u adek ! ..  10 bulan lebeyh dh mg jadi adk aku , tapy aku anggap mg mcm adk kandung aku dh .... cayam mg adk ! mg nim manje , wahi pendam kalu ade mslh .... dok wahi kongsi .. hmmm ... se jer hok aku geram ngn mg , mg sweet ngn 4we mg ... jeles aku .. hak3 .... mg comel ...mate mg sipit .. gane2 pom .. aku ade mg sorang je adk ... adk hok paling manje , ngade , gedik , dok banyok hal .. mg ar tuh dik erh .. aku sayang mg sepet .. adk ? terima kaseh sebab sudi terime aku jady sebahgian dary idup mg ... i lebi u ... :)

jangan amik adik aku hok aku sayang .. kepok pale owr ..

Thursday, 23 February 2012

sarah own

mg dok thu aku amik gmbr mg .. tpy dkpe ar mg nk maros pon .. aku nok keping hok nim .. COMEY !
pic dye .. walaupom ramai yg kate kat kau .. aku x kesah .. bgy aku rpe x penting .. ape yg penting  ATYMU MILIKKU ..
dulu op mesra jer aku ngn mg ..... aku tunggu jawapan dary mg tpy mg payoh nk time aku ... aku thu aku dok macam mg nk ... aku LOW profile ... dkpe aku redow ... mase mule2 kite knl op , mg add aku confem ... aku ejas mg sbb mase tuh aku nk lupe ayien...haha ..tpy op setiap kali aku kol mg mesty mg mapuh aku ngn ayien op ... ayat hop bese mg gune SYUMBAX  ... (kene opmo aku d mg )  aku sayang mg ... mungkin aku ngn mg sekadar bestie je ... aku dok kesoh .. tapy kebelakangan niw mg semakin sombong , semakin ary semakin lain ..SAHABAT UNTUK SELAMANYeP <3 

Tuesday, 21 February 2012

PERGINYA SEORANG INSAN bername ayoh

 pok .. i miss u , miss u a lot .. aim dok kuat tanpe pok ... aim lemoh ...
aim rindu pok sangat2 .. pok ? aim doakan pok tenang kat sane ey ... aim boleyh terime ketentuan ilahi ... aim kan kuat ? aim janji ngn pok yang aim akan jage mok , kakok , abang , alif molek2 . aim nk buktikan kat pok yang aim boleyh untuk bentuk keluarge ni , p0k jgn risau neh .. aim sayang pok .... pok adalah idola aim .. pok seorang yang kuat bekerja , dok malas .. aim nk jadi mcm pok ....pok ? pok syg aim dk ? pok rindu aim dok ? aim rindu ngt2 kat pok .... pok ?? u ONE in mili0n ... semoga roh pok dicucuri rahmat .. amin YA rabbal alamin ... AL-FATIHAH :')

Monday, 20 February 2012

kEkasih yg tak d ANGGAp :)

Aku mentari tapi tak menghangatkanmu
Aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
Aku sang bulan tak menerangi malammu
Akulah bintang yg hilang ditelan kegelapan

Selalu itu yg kau ucapkan padaku
reff:
Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Aku sang bulan tak menerangi malammu
Aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
repeat reff
Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah
                                                            begitu peritnye melihat kebahagiaan insan yg diaNggap                                                                                                                        

kehilangan ... MUngKIN :(

Mungkin selama nih, apa yg aku nak sangat, aku dah dapat sekarang...tapi, pada masa yg sama, aku dah xnak...sebab aku pon xtau apa yg aku nak...aku nak...tapi pada masa yg sama, aku xnak...


tapi kadang2, bila aku suarakan apa yg aku nak, sebenarnya x semestinya aku nak...hanya yg memahami sahaja yg akan paham apa yg aku nak...


so...xper,la...apa yg penting, hanya kita sahaja yg mampu menjaga hati diri sendiri...xder org lain...so...let it be...

Sunday, 19 February 2012

ya ALLAH ya TUHANku :)

Ya Allah,
Andai masanya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai, Agar aku dapat menjaga diri.


Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya,
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya,
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.


Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.

Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.


Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.

Amiin..

Saturday, 18 February 2012

adek .. rindu mg :(

tasya blackapple
nim adk aku ...... adk bwu :D , dye nim umo 13 taon , stay kat rusila ...
aku gelarkan dye AMOi sbb HqHq Mate dye SIPIT Tuek ..... ye ade dos
4we .. mg jgn try2 nk ejas ye arw ... aku puk owr ... adk ku cyg mg ....
dye nim jenis sporting .... ku suke ngn perangai ye ... p se je wat ku jeles ye ngn 4we ye sweet
ngt mcm gule ... haha ..JELES ku DEk . setiap kli on9 klu ade ye memang aku akn buke blog ye
haha ...suke sorang ... PADAMDOSla .. <3 .. ku arap ubungan dek banG kite KEKAl pah bile2
neh .... ku sayam mg dek .... mek AMoy <3

Wednesday, 15 February 2012

seribu KAli sayang :D


Berdosakah diri ku terpaksa melepaskan

Cintamu yang serapuh dahan nan kering usang
Yang akhirnya kan patah terhempas gemeretap
Oh sungguh memilukan tak dapat ku bayangkan

Seribu kali sayang sangkaku kan ke mati

Cerita kasih kita rupanya seketika
Setelah merelakan setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji tergamak kau mungkiri

Apakah sebenar yang terjadi

Hingga kau bersikap demikian
Sedangkan kau sesungguhnya percaya
Kasih ku tak berbelah bagi

Aduhai tak sanggup ku kenangkan

Semua telah nyata cintamu gurauan
Datang dan hilang semau hati mu
Itulah falsafah oh pegangan cinta mu

Namun harus kau ingat hati yang manakah

Selama nya kan sabar

Apakah sebenar yang terjadi

Hingga kau bersikap demikian
Sedangkan kau sesungguhnya percaya
Kasih ku tak berbelah bagi

Aduhai tak sanggup ku kenangkan

Semua telah nyata cintamu gurauan
Datang dan hilang semau hati mu
Itulah falsafah oh pegangan cinta mu

Seribu kali sayang sangkaku kan ke mati

Cerita kasih kita rupanya seketika
Setelah merelakan setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji tergamak kau mungkiri
Segugus janji-janji tergamak kau mungkiri

Tuesday, 14 February 2012


hye u all...
setelah onak duri yg berlaku dlm idup aku .. sinim aku nk cite sedikit sebanyak ..
ary im entah pape perasaan SEDIH menyulubungi aku , terharu dan pilu ..
aku mengakui aku seorang yg lemah dalam menghadapi ranjau kehidupan . :( ..
YA ALLAH YA TUHANku kuatkan lah semangat ku untuk menghadapi hari2 seterusnya dalam idup nim ...
semoGA hari yg berlalu penuh dengan warna warni <3 ilysm ,,